PARKERENROTTERDAMCENTRUM

De Parkeerlocatie

#
Parkeer ik altijd overdekt?

Dit zal verschillen per aanbieder. In ons overzicht kunt u duidelijk zien of de aanbieder beschikt over een overdekt terrein.De keus is dus in feite aan u.

#
Hoe kom ik in de parkeergarage?

De parkeergarages die wij aanbieden zijn altijd beveiligd met een slagboom. Het verschilt echter per parkeergarage hoe u toegang krijgt tot het terrein. Sommige aanbieders werken met een QR-code terwijl anderen met een cijfercode of kentekenherkenning werken. Het is belangrijk om uw reserveringsbevestiging goed door te lezen om te zien hoe uw aanbieder dit regelt.

#
Krijg ik een speciale plek toegewezen in de parkeergarage?

Elke parkeeraanbieder heeft zijn eigen regels. Sommigen werken met gereserveerde parkeerplekken en anderen laten u zelf een plek kiezen. Welke methode uw parkeeraanbieder hanteert kunt u vinden in de reserveringsbevesting die u per mail heeft ontvangen.

#
Zijn de parkeerplaatsen geschikt voor mindervaliden?

De mogelijkheden voor mindervaliden verschillen per aanbieder. Per aanbieder vermelden wij of er mindervalide plekken beschikbaar zijn. U kunt bij uw zoekopdracht zelfs filteren op parkeergarages die geschikt zijn voor mindervaliden. Als u een parkeerplaats boekt is het belangrijk om in de opmerkingen aan te geven dat u gebruik wilt maken van de mindervaliden plek. Ter plekke zult u uw reguliere gehandicaptenparkeerkaart moeten gebruiken.

#
Is er een aparte ingang voor gereserveerde parkeerplaatsen?

De meeste parkeergarages hebben geen aparte ingang voor klanten met een boeking. Mocht dit wel zo zijn zal dit aangegeven worden op uw bevestiging. Ondanks dat er een plek voor u vrijgehouden is zult u wel in dezelfde rij moeten wachten als de reguliere klanten.

#
De slagboom stond al open toen ik de garage verliet. Wat nu?

Als de slagboom al open staat kunt u dit het beste melden bij de intercom. Zo weet u zeker dat uw vertrek geregistreerd wordt. Dit voorkomt mogelijke verwarring en extra kosten.

#
Wat gebeurt er als de parkeergarage het teken 'VOL' aangeeft?

Met uw reservering bent u verzekerd van een parkeerplaats in Rotterdam. U kunt dan ook simpelweg de garage binnenrijden, zelfs wanneer de rest van de parkeerplaatsen bezet zijn.

#
Wat gebeurt er als ik langer parkeer dan ik van te voren heb aangegeven?

Voor de tijd die u extra parkeert zullen er kosten in rekening worden gebracht tegen het normale tarief. Dit bedrag kunt u bij de betaalautomaat betalen. Vervolgens rijdt u met uw parkeerticket richting de uitrijzuil. De slagbomen zullen dan automatisch open gaan.

#
Hebben alle parkeergarages elektrische oplaadpunten?

Elektrisch rijden wordt steeds normaler en hier passen de parkeergarages zich op aan. Op dit moment heeft nog niet elke aanbieder een oplaadpunt maar het aantal stijgt wel. Als een oplaadpunt voor u essentieel is tijdens het parkeren kunt hier specifiek op zoeken in ons overzicht van beschikbare parkeerplaatsen in Rotterdam.

#
Moet ik mijn autosleutels afgeven bij de parkeerplaats?

Nee, het is bij centrum parkeerplaatsen niet nodig om uw sleutels in te leveren. Indien dit wel het geval is zal dit expliciet worden aangegeven.

#
Is er een maximale doorrijhoogte bij de parkeergarages?

Bij alle parkeergarages is er sprake van een maximale doorrijhoogte, bij openlucht parkeerplaatsen meestal niet. De maximale hoogte kunt u vinden op de detailpagina van de specifieke aanbieder.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken